Jump to content

Zx 1.4 Cooling Fan Not Working /not The Switch


Recommended Posts

Hi all just joined zx overheating fan Will not cut in. Bridged the switch nothing, took the fan out run up on battery working fine. Fan switch plug reading 8v bridged it and fan plug reading the same. Should it be 12v? Fuses all ok got to do a long trip and I'm going to hit traffic other than putting it on a separate switch has anyone else had this problem your help would be gratefully received thanks

Link to post
Share on other sites

I am not sure which 1.4 engine you have to be able to see what parts your car has, but it could be the fan relay has failed or the temperature switch. You can see the parts diagrams as a free service on the service.citroen site if you register as another professional and a member of the Citroen Owners Club. Use your VIN (VIS) top left to find your car and the cooling system parts can be found under Mechanical, Cooling system and the fan and relays are then under Engine motor driven fan tube  http://service.citroen.com/do/changerParametres

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...